Veškeré texty jsou chráněny autorským právem, zákaz kopírování bez svolení autora!

Anatomie doutníku

Hlava doutníku

Hlava je část doutníku, která se vkládá do úst. Aby rychle nevysychaly, mají vlhké doutníky hlavu uzavřenou. Před zapálením ji musíte ořezat. Doutníky suché mají hlavu ořezánu obvykle již při výrobě.

Čepička doutníku

Čepička je kousek tabáku přilepený rostlinným lepidlem přes hlavu doutníku.

Rameno doutníku

Rameno je část hlavy, kde se její zakulacená část začíná rovnat. Zde se pravidelné, vlhké doutníky ořezávají.

Prstýnek doutníku

Prstýnek je kousek papíru obepínající doutník. Je na něm zobrazena značka a zpravidla na něm bývá uvedeno, odkud doutník pochází a zda je ručně ubalený, což značí nápisy Totalmente a mano nebo de Luxe.

Tělo doutníku

Tělo je hlavní část doutníku. obvykle se skládá z náplně, vázacího a krycího listu.

Pata doutníku

Pata je část těla, kde se doutník zapaluje.

Bouquet doutníku

Bouquet je vůně nezapáleného doutníku.

Aroma doutníku

Aroma je označení pro vůni hořícího smotku.

Schéma anatomie

anatomie doutníku